Welkom bij Psycholoog Arnhem

telefoonnummer psycholoog arnhem 06 - 4608 5266
emailadres van psycholoog in arnhem info@psychologenpraktijk-arnhem.nl
psycholoog arnhem Sweerts de Landasstraat 83, arnhem Sweerts de Landasstraat 83, Arnhem
psycholoog arnhem

Relatietherapie Arnhem met relatietherapeut Trudie Willemsen

We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig’ uit het boek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson.
 
Strijd, irritaties en een sfeer om te snijden, komen in elke relatie wel eens voor. Het kan alleen te ver en te lang doorgaan. Er is niets vreselijk mis met je als jij en je partner iedere keer weer in heftige en hopeloze ruzies of langdurig stilzwijgen terechtkomen over onbenullige dingen. Jullie relatie is daarmee niet ”slecht”  of gedoemd te mislukken. Het lukt jullie alleen niet om er samen het patroon te doorbreken. Dat is precies waar relatietherapie om de hoek komt kijken.
 

Hoe werkt EFT relatietherapie?

We gaan samen de neerwaartse spiraal stoppen, met als doel dat de relatie voor jullie allebei weer fijn wordt.
Emotionally Focused Couple Therapy (EFT) is een hele succesvolle manier om je door deze moeilijke periode in je relatie heen te loodsen en ik help je erbij. De basisgedachte is dat jullie zijn vastgelopen in conflicten (of juist van elkaar verwijderd zijn) omdat jullie steeds maar weer op dezelfde negatieve manier op elkaar reageren. Dat tast een heel basaal gevoel van verbondenheid en veiligheid aan. En dat gaat van kwaad tot erger.
Jullie reageren heftig op bepaalde aspecten van elkaar. Of jullie zonderen je juist af. En hoe langer dit patroon bestaat hoe meer jullie relatie erdoor ‘besmet’ raakt. Uiteindelijk draaien jullie elke keer weer hetzelfde riedeltje af. Jullie zijn moe; moe om nog te ‘strijden’, moe om het anders te doen.

Ik heb ook gevoelens!
Jullie reacties op elkaar zijn bijna instinctief. Het gaat zo snel, en ook al wil je het deze keer anders doen en ga je je niet wéér zo op de kast laten jagen – het gebeurt toch.

De basis is emotioneel
We gaan die emoties vinden, bespreken en uitdiepen. Met elkaar. Je zult merken dat jij en je partner hele basale behoeften hebben naar elkaar en dat die heftigheid van reageren (of juist in jezelf keren) alles te maken heeft met bijvoorbeeld angst voor verlating, angst niet de moeite waard te zijn, angst voor kritiek, voor afwijzing.

Met Emotionally Focused Couple Therapy kan ik je laten zien wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en hoe dat voor elkaar voelt. En belangrijk is dat ik me richt op het vergroten van veiligheid en intimiteit tussen jullie. Via de emoties ontstaat beweging en verandering.
 

Emotionally Focused Couple Therapy kent 3 fases:

  • De-escalatie en erkenning: we zorgen dat het minder uit de hand loopt. Voordat we ook maar iets kunnen doen, zullen we eerst samen de patronen doorbreken waarin jullie nu gevangen worden houden;
  • Elkaar opnieuw leren kennen: we geven verdieping. Nu jullie weer in gesprek kunnen komen, durven jullie ook weer kwetsbaar te zijn en jezelf en elkaar opnieuw ontdekken;
  • Vasthouden en vernieuwen: nader tot elkaar komen met nieuwe oplossingen.
Samen gaan we hard aan de slag  om de therapie te laten slagen. Natuurlijk kost het tijd en energie. Het resultaat is, als het slaagt, onbetaalbaar!
 

Relatietherapie: op de valreep?

Soms wordt relatietherapie ingezet op de valreep als laatste redmiddel. De partners hebben het al bijna opgegeven en staan op het punt van uit elkaar te gaan. Met EFT kan vaak een weg terug worden ingezet en vinden de partners elkaar weer in de liefde voor elkaar.
 
Andere keren is het onvermijdelijk en besluit je de relatie te stoppen. Ook dat is een proces dat aandacht en liefde verdient. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Jullie hebben samen het leven intens gedeeld en die tijd samen verdient een respectvolle afsluiting op alle gebieden. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

 
psycholoog arnhem willemsen

Psycholoog Trudie Willemsen


Trudie willemsen is geregistreerd NIP psycholoog Psycholoog-NIP
Afspraak op korte termijn
Vergoedingen mogelijk


Ik hoor graag van je!
Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak maken?

stel uw vraag aan psycholoog Arnhem Willemsen
Relatie events
Relatieweekend EFT:
EFT Arnhem

Relatieweek in Frankrijk:
Relatieweek in Frankrijk

Ik ben lid van:
Nederlands Instituut Psychologen NVPA voor psychologen

Deel mijn website: